COMING SOON! Nieuwe 3D dierenkoppen zijn in ontwikkeling. Bekijk ze nu
Cortenstaal vuurkorf the roast in tuin met hond 65

All about vuurkorf The Roast

The Roast is een cortenstalen vuurkorf zoals je niet eerder gezien hebt. Handmade, kwaliteitsstaal en cortenstaal gelaserd met een vlammenpatroon. Deze vuurkorf is niet zonder reden het pronkstuk van de Fabriq-S Originals.

Hoe wordt The Roast gemaakt?

Het productie proces start zoals elk ander product bij de lasersnijder. Zodra de laser alle twaalf zijpanelen en onderdelen heeft gesneden, is het tijd voor de montage van de bevestigingsring met handvaten en de bodemplaat met poten. Na deze fabricage worden de onderdelen voorzien van hittebestendige matzwarte verf.

De zijpanelen van Cortenstaal worden gezandstraald. Hierdoor wordt de walshuid verwijderd, wat het roestproces versneld. Het roesten komt door de panelen nat te maken en te laten drogen. Herhaal dit proces een aantal dagen tot The Roast zijn mooie oranje kleur krijgt. Voor het beste resultaat behandel je de panelen zo egaal mogelijk met water.

TIP: Zet de vuurkorf tijdens het roestproces in de buurt van een afvoer, de eerste paar behandelingen komt er roestwater vrij. Dit kan je dan direct wegspoelen.

Van welk soort staal is vuurkorf The Roast gemaakt?

Het staal dat we gebruikt hebben bij onze vuurkorf heet COR-TEN-staal (Cortenstaal in de volksmond). Dit soort staal is een mengsel van verschillende metaallegeringen. De sterkte is te vergelijken met roestvast staal (RVS). Cortenstaal is weervast en staat bekend door de kenmerkende roest bruine kleur.

De dichte roestlaag zorgt ervoor dat het staal luchtdicht is en dat het natuurlijke roestproces sterk vertraagd, maar wordt niet onverwoestbaar. Bij beschadiging vormt de roestlaag zich opnieuw en wordt het onderliggende staal steeds dunner. Dit gebeurd ook wanneer Cortenstaal vol komt te staan met water, daarom wordt dit altijd afgeraden.

Blijft de zwarte verf van The Roast netjes?

De combinatie van Cortenstaal en zwart matte coating geeft een stijlvol resultaat. Dit wil je natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Daarom hebben we onze vuurkorf voorzien van een hittebestendige matzwarte verf.

Deze verf heeft een warmte weerstand van 350-600°C. Binnenin is de vuurkorf uiteraard het heetst. Hier zal de verf wel gaan vervagen. Alles wat aan de buitenkant zit zoals de poten en handvatten, zal de verf netjes blijven.

Welke stijlen passen bij deze vuurkorf?

De combinatie van Cortenstaal en zwart geverfd staal geeft een vernieuwde uitstraling. Je ziet de combinatie nog weinig, wat zonde is, want het is een zeer stijlvolle combinatie van stalen en kleuren.

Onze styliste heeft een Pinterestbord voor je opgesteld waar je allerlei gave modern/industrial tuinideeën en stijlen kunt ontdekken die perfect passen bij The Roast.

De juiste balans tussen Cortenstaal & praktisch

Cortenstaal is de laatste jaren steeds populairder geworden. Sfeer, comfort en trends zien we allemaal als essentiële onderdelen. Een van die trends is het gebruik van Cortenstaal in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan praktische oplossingen met Cortenstaal zoals, borderranden, bloembakken, pergola’s (overkapping), poorten & hekwerk, stalen deuren en zelfs interieur objecten.

Eén van de belangrijkste redenen dat Cortenstaal zo populair is geworden, is dat het zeer gebruiksvriendelijk is en weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Door verjaring wordt de kleur steeds donkerder en het materiaal steeds robuuster.

Roast cortenstalen vuurkorf 800665

Bekijk the Roast in de webshop

We noemen de lasergesneden cortenstalen vuurkorf 'ons pronkstuk'. Een uniek product dat ook na de gezellige avond een aanwinst is voor de tuin. Wil je meer weten over The Roast? Bekijk 'm dan in onze webshop.
Het je een vraag of wil je meer weten? Wij denken graag met je mee. Neem contact op via info@fabriq-s.nl of bel naar 040 – 209 40 51.

Bestellijst 0