Betrouwbaarheid-webshops-Interieurstyliste Lieke Spaan legt uit

Betrouwbaarheid interieur webshops

Hoe kan ik weten of een online-webshop met interieur producten betrouwbaar is en waar moet ik op letten? Interieurstyliste Lieke legt het uit.

Betrouwbaarheid webshops

Is het een fysieke winkel of een webwinkel?

Wat is belangrijk om extra aandacht te geven tijdens het afrekenen?

Welke informatie moet ik kunnen inzien voordat ik online een bestelling plaats?

Welke informatie moet ik krijgen nadat ik online een bestelling plaats?

Wanneer moet ik een handtekening zetten?

Wat is er nog meer waar je een betrouwbare webshop aan kan herkennen?

Een trademark, ook wel te verwijzen naar een handelsmerk. Dit betekent dat een merk geregistreerd staat in het openbare register van Benelux Office Intellectual Property (BOIP).

Het verschil tussen een trademark en een handelsmerk is enkel het stadium van de registratie procedure. Wanneer een merk in hun woord of beeld logo gebruik maakt van het ™ symbool betekend dat hun registratie nog in behandeling is. Wanneer een merk in hun woord of beeld logo gebruik maakt van het ® symbool betekend dat hun merk officieel een ‘’geregistreerd trademark’’ is.

TradeMark_Illustratie Fabriq-S
Registered trademark_Illustratie - Fabriq-S

Het trademark® symbool weergeven is niet verplicht. Maar voor bijvoorbeeld concurrenten en imitators is het direct duidelijk dat het kopiëren van dit betreffende merk weinig nut heeft.  

Vaak zie je dat een bedrijf online op bijvoorbeeld hun Social Media pagina’s wel het symbool weergeeft achter hun profielnaam. Denk dan aan Google, Instagram, Facebook, LinkedIn, maar ook Pinterest.

Kan je de onderstaande gegevens makkelijk vinden op de website
Keur dan zelf de webshop en doe onze snelle webwinkel check:

 • E-Mailadres
 • Bezoekadres
 • Btw-nummer
 • KvK-nummer
 • De Algemene voorwaarden
 • De Levering voorwaarden
 • Klachtenadres
 • Transparant werkproces
 • Controleer of HTTPS gebruikt wordt
 • Privacy beleid (de kleine letters onder aan de pagina)
 • Bekijk de activiteit op Google reviews

Kortom is het belangrijk dat een bedrijf transparant is over hun gegevens en werkwijze. Een keurmerk is niet verplicht, maar alle gegevens moeten werkelijk geldig zijn.

Wanneer een webshop duidelijk hun gegevens en werkwijze op de website heeft vermeld is het een betrouwbare webshop. Je kan altijd op Google een btw en KvK nummer controleren. Daarbij is er ook de mogelijkheid om de URL van de website naar een webwinkelchecker te kopiëren zoals op webshopchecker of websitecheck online.

LET OP: vergeet vooral niet om de Google reviews te bekijken. De ervaringen van andere geven toch de beste indruk over een bedrijf en hun betrouwbaarheid.

Succes klavertje vier

Bestellijst 0