Van 19-07 t/m 12-08 zijn wij gesloten ivm de bouwvak vakantie. Bekijk actuele levertijden.
Trends in staal interieur bureau met kabelgoot - Fabriq-S

Trends in staal interieur

Een interieur met staal straalt klasse en kwaliteit uit. Hoe pas je staal toe in je interieur? We hebben een aantal mooie stalen trends op een rijtje gezet.

Staal is wat ons betreft het mooiste bouwmateriaal dat er is. Het is sterk, bewerkbaar en heel duurzaam. Iedereen erkent dit en dat zie je ook terug in de huidige trends. Industrieel interieur is hier een goed voorbeeld van. Je ziet het overal, in kantoor panden en bij de mensen thuis. Dit is niet zo gek. De industriële stijl is namelijk tijdloos en goed te combineren met andere stijlen. Daarbij geeft het een gevoel van kwaliteit. Industriële meubels of objecten worden gemaakt met duurzaam verkregen materialen en dat zie je terug. Ze zijn vaak zwaar en robuust. Twee eigenschappen die worden geassocieerd met kwaliteit.

We zijn van mening dat een mooi stalen product, een ruimte kan laten opbloeien. Het zorgt namelijk altijd voor karakter. Bij het inrichten van een kamer of ruimte, zoeken mensen vaak naar een goedkope of veilige optie. Dit is begrijpelijk want wanneer je niet goed weet wat je met je interieur aan moet, kan dat je onzeker maken. De eerste reactie is dan vaak gewoon nadoen wat de rest doet. Hier is helemaal niks mee, maar het zorgt er wel voor dat binnen de kortste keren jouw woonkamer vol staat met het volledige assortiment van de IKEA. Om dit te voorkomen zijn een of meerdere stalen meubels de perfecte toevoeging aan jouw interieur.

Om je al wat meer op weg te helpen, hebben we een aantal mooie stalen trends op een rijtje gezet.

 

Stalen taatsdeuren

Zwarte stalen deuren zijn op dit moment ontzettend populair. Deze industriële deuren zien er niet alleen strak uit maar ze zorgen er ook voor een open inrichting. Vaak zie je dat er een deur tussen de gang en de woonkamer zit. Als dit een dichte deur is kan de gang heel klein en benauwend aanvoelen. Als je deze deur vervangt door een stalen taatsdeur trek je deze twee kamers samen, wat een open en luchtige sfeer creëert.

Een andere fijne eigenschap van de taatsdeur is dat deze naar twee kanten open kan slaan. De taatsdeur maakt geen gebruik van een kozijn waardoor het slaan met deuren verleden tijd is. Dit is voor iedereen prettig maar voor gezinnen met kinderen in het bijzonder. Over kinderen gesproken, onze taatsdeuren zijn voorzien van een soft close scharnier. Het is dus eigenlijk niet mogelijk om met je handen tussen de deur te komen.

We hebben naast de taatsdeuren met vlakverdeling ook een nieuw concept op de markt gebracht. Het is namelijk ook mogelijk om een laser gesneden paneel in de deur te plaatsen. Hierdoor ben je als bedrijf in staat om jouw eigen branding door te zetten in het interieur. Denk hierbij aan een logo, illustratie, tekst of patroon, het is allemaal mogelijk. Het is uniek en kan voor een echte ‘wauw’ factor zorgen.

 

Trends in staal interieur - Fabriq-S

 

Tafels en stoelen met stalen poten

Je ziet tegenwoordig ook dat veel tafels en stoelen worden voorzien van stalen poten en onderstellen. Veel interieur groothandels verkopen dit kant-en-klaar. Deze zijn al hartstikke mooi maar laat jezelf niet limiteren tot het standaard aanbod. Ga eens rondneuzen in de kringloop, tweedehands of vintage winkels. Stel je vindt een prachtige set stoelen, maar ze hebben nog van die oude houten poten. Haal deze weg en laat er robuuste stalen poten onder maken. Hetzelfde geld voor tafels. Vind een gaaf oud tafelblad en laat er een op maat onderstel bij maken. Natuurlijk kost dit wel wat, maar je betaalt dan wel voor een uniek product. Iets wat niet iedereen heeft.

Om een voorbeeld te geven. Het bureau hieronder hebben we zelf gemaakt. De bladen zijn oude traptreden die we door een houtbewerker aan elkaar hebben laten lijmen. Het onderstel hebben we op maat gemaakt met een goot in het midden. Hierdoor zijn de kabels mooi weggewerkt.

Het is uiteraard ook mogelijk om meubels volledig van staal te maken. We hebben bijvoorbeeld diverse bijzettafels en een salontafel in onze collectie. The Drop en The Little-S zijn laser gesneden bijzettafels. Beide geschikt voor diverse interieurs en in elke denkbare RAL kleur leverbaar. The Big-S is onze robuuste salontafel die eveneens laser gesneden is en eruit ziet alsof hij uit één stuk staal gevouwen is.

bureau staal met hout - blog trends in staal interieur - Fabriq-S

 

Stalen stellingkasten

Stellingkasten zijn een goede manier om jouw interieur open te houden. Een grote dichten kast kan al snel heel kolossaal aanvoelen. Je zou een inbouwkast kunnen overwegen maar dat is niet overal mogelijk. Door het gebruik van dunne profielen en de afwezigheid van wanden en deuren blijft een stellingkast een luchtig meubel. Daarbij zorgt een stellingkast er ook voor dat je goed na gaat denken over wat je in de kast zet. Je kunt namelijk niks verstoppen. Dichte kasten zorgen er vaak voor dat je meer en meer spullen gaat opbergen die je niet nodig hebt, omdat je er toch niet mee geconfronteerd wordt wanneer de deuren dicht zijn. Met een stellingkast kan dit niet. Je gaat je irriteren als deze een rotzooi is. We vinden het mooi om een stellingkast te voorzien van stoer servies, drinkglazen, boeken, objecten, planten en lampen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De stellingkast hoeft trouwens ook niet alleen van staal te zijn. Het is heel mooi om te combineren met hout en glas. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met de vlakverdeling wat ervoor zorgt dat je een echt uniek meubel kunt maken.


Ben je geïnspireerd door deze blog en denk je dat we wat voor jou kunnen betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Bestellijst 0