COMING SOON! Nieuwe 3D dierenkoppen zijn in ontwikkeling. Bekijk ze nu
Interieur stijlen stalen meubels - Modern Retro Urban Industrieel

Welke trendy interieurstijlen kan ik met stalen meubels combineren?

Stalen meubels zijn gave objecten om in huis te halen. Maar welke interieurstijlen kun je combineren met stalen meubels? Styliste Lieke deelt leuke tips en ideeën.

Allemaal wel dolletjes die meubels en objecten van Fabriq-S, maar met welke stijlen kan je deze nu combineren? Wij hebben voor jullie een paar inspiratiebeelden op een rij gezet. Niet alleen omdat deze stijlen op het moment trendy en populair zijn, maar vooral omdat deze uiterst stijlvol zijn in combinatie met staal in interieur.

We werken het bovenstaande rijtje van boven naar beneden af. Bij elke benoemde stijl combineren we deze met de moderne en industriële stijlen die de producten van Fabriq-S bezitten, met daarbij een nuttige onderbouwing per inspiratiebeeld.

Wat is voor de benoemde stijl kenmerkend en hoe kan je deze herkennen?

1. Modern-Industrieel

Interieur stijlen stalen meubels - Modern industrieel

Tegenwoordig zie je het Modern-Industrieel interieur op veel plekken terug komen. Vooral in restaurants en hippe koffietentjes is deze trend al een tijdje aan de gang. Gelukkig zie je nu dat deze stijl binnen het interieur ook een stuk populairder wordt.

Deze stijl kenmerkt zich met het gebruik van ruwe materialen. Door het combineren van materialen, kleuren en texturen creëer je die stoere koele industriële sfeer. Deze sfeer bereik je vooral door het gebruik van metaal, ijzer en staal. In combinatie met verschillende texturen en materialen zoals leer, hout, beton, of glas maak je het verschil.

Denk aan ruwe gemetselde en betonnen muren met leidingen die over de muur lopen in plaats van in de muur verwerkt. De kern van een industrieel interieur is gebaseerd op fabrieksgebouwen en interieurs.

Door te spelen met texturen kan je de hardheid van jouw interieur bepalen. De materialen blijven hetzelfde, alleen het gebruik van een strakke betonnen of look-a-like beton gietvloer geeft je inrichting al een meer moderne uitstraling. Zoals je op de bovenstaande inspiratiebeelden kan zien zijn alle kenmerken aanwezig, maar op een strakke subtiele manier, waardoor je een rustige en modern-industriële sfeer creëert.

2. Modern-Landelijk-Industrieel

Interieur stijlen stalen meubels - Modern Landelijk Industrieel

Wat wellicht niet iedereen zich voor kan stellen, maar niet onopgemerkt mag blijven, is de landelijke stijl in combinatie met de trendy modern-industriële stijl. De landelijke stijl word door vele mogelijk als oubollig gezien. Bekijk de bovenstaande inspiratiebeelden en zie dat deze combinatie van stijlen uiterst stijlvol is.

De landelijke stijl is een breed begrip, maar is voornamelijk kenmerkend voor de warme sfeer en het gebruik van veel hout. In combinatie met de modern- industriële stijlen creëer je een trendy inrichting met een flinke scheut karakter.

Een landelijk interieur staat voor het creëren van rust en ruimte. Het gebruik van antieke of handgemaakte producten draagt bij om dit gevoel uit te stralen.

Voor de textiele en materialen worden telkens natuurlijke producten gebruikt. Het textiel gebruik is linnen, wol, katoen, bouclé en grove weefsels. Het materiaal gebruik is stenen, tegels, smeedijzer en verschillende soorten hout.

In combinatie met de modern-industriële stijl zie je metalen liggers of ankers in het zicht. Dit geeft direct een stoere uitstraling aan die warme landelijke sfeer. Door het gebruik van een strakke vloer, vormen en lijnen creëer je de smaakvolle combinatie tussen modern-landelijk-industrieel.

3. Modern-Botanisch-Industrieel

Interieur stijlen stalen meubels - Modern Botanisch Industrieel

Bij een botanisch interieur mag je helemaal los gaan met planten. Bij deze stijl is kenmerkend? Groen!, rust en ruimte staat centraal binnen deze stijl. Met veel gebruik van natuurlijke materialen zoals, rotan, bamboe, hout en leer.

In combinatie met de modern-industriële stijlen word glas, beton en metaal bijgevoegd, om een stoere sfeer te creëren. Ook door strakke vloeren en geschilderde muren krijg je de modern-botanische-industriële stijl zoals de bovenstaande inspiratiebeelden.

Wil je jouw botanische-industriële interieur naar een hoger level tillen? Door bijvoorbeeld een stalen taatsdeur met een gaaf planten patroon of illustratie?

Via onderstaande link en zie je de mogelijkheden die Fabriq-S je kan bieden.

Inzetpanelen stalen deuren

4. Modern-Retro-Urban90's-Industrieel

Interieur stijlen stalen meubels - Modern Retro Urban Industrieel

In een voorgaande blog is het uitgebreid gegaan over de combinatie van deze stijlen. Het is namelijk de woontrend van 2022. Als je in deze combinatie van stijlen geïnteresseerd bent en alle interieur tips voor jouw inrichting te stijlen wil weten?

Waaronder ook handige verzorgtips voor kamerplanten die goed bij deze stijlen passen? Dan raad ik je aan deze blog ook te lezen. Woontrends 2022

In de blog van deze week wil ik kort een aanvullende tip over het combineren van patronen geven. Het is namelijk niet altijd makkelijk om patronen met elkaar te combineren. Hoe doe ik dit zonder het een ratjetoe wordt?

Bij de Retro & Urban 90’s stijlen is het mede kenmerkend dat er gebruik gemaakt wordt van patronen, vormen en heldere kleuren. Daarom is het belangrijk dat de rust ondanks de uitgesproken kenmerken bewaard blijft.

Als het op patronen en vormen combineren aankomt is het essentieel dat je met de vormen speelt. In de bovenstaande inspiratiebeelden zie je dit ook gebeuren. De linker afbeelding maakt gebruik van ronde lampen, vierkant-patroon glaswand en driehoekig stalen-profiel tafelonderstel. Dit is allemaal aardig druk, maar door het gebruik van een strakke gietvloer is deze ruimte weer in balans.

Bij de rechterafbeelding pakken ze het net wat anders aan. Hier is een rond tegel patroon in een vierkant vloerkleed gebruikt, wat slim is, want je tackelt meteen twee kenmerken. Dit vloerkleed alleen is druk, maar een echte blikvanger. Ze doen er dus goed aan om niet meer dan een extra patroon te gebruiken. In dit geval is de grove gemetselde muur en nog een tikkeltje structuur van de houten vloer meer dan genoeg patronen en vormen. Doordat het hoge platfond en overige muren wit geschilderd zijn komt deze ruimte weer in balans.

Nieuwsgierig naar meer?

Kijk en volg ons dan verder op de FABRIQ-S Pinterest pagina. Deze staat borden vol inspiratie, voor elk product met 4 verschillende stijlen.

Denk je nu: Ja! Ik heb of wil zo’n inrichting die je in deze blog voorbij hebt zien komen. Alleen weet je niet zo goed waar je moet beginnen?  Aarzel niet, voor advies en handige tips kan je ook bij ons terecht! Neem contact op met ons en de stylist van FABRIQ-S geeft je een steuntje in de rug.  

Bestellijst 0